Harta Craiova

Localizat in regiunea Oltenia, orasul Craiova are coordonatele GPS 44.315 latitudine si 23.794 longitudine, fiind accesibil pe principalele cai de circulatie marcate pe harta Craiova rutiera, inclusiv DN67.

Din perspectiva demografica, acest oras este parte a judetului Dolj, ocupand o suprafata de 81.41 kilometri patrati si avand o populatie de circa 293,567 locuitori.

Orasele majore ale judetului includ:

Harta Craiova
 • Bailesti
 • Calafat
 • Filiasi
 • Dabuleni
 • Segarcea
 • Bechet

Obiective turistice prezente pe Harta Craiova

Obiective turistice din Craiova isi deschid portile pentru a oferi vizitatorilor o incursiune in bogatia culturala si istorica a orasului, precum si in peisajele sale moderne.

 • Stadionul "Ion Oblemenco" este o perla a arhitecturii sportive contemporane in Craiova, fiind clasificat ca al patrulea cel mai frumos stadion din lume in 2017 de catre un juriu de specialitate. Cu o capacitate impresionanta si un design futurist, acest stadion este nu doar un centru pentru evenimente sportive, ci si un simbol al modernizarii orasului.
 • Casa Baniei, cunoscand onoarea de a fi cea mai venerabila cladire din Craiova, este un veritabil muzeu al arhitecturii traditionale locale. Aceasta cladire, avand radacini adanci in istoria regiunii, serveste ca un portal catre trecut, unde vizitatorii pot experimenta direct traditiile si stilul de viata al vremurilor strabune ale Olteniei.
 • Casa memoriala "Amza Pellea" ii poarta pe vizitatori in intimitatea copilariei unuia dintre cei mai iubiti actori romani, Amza Pellea, cunoscut in special pentru rolul sau memorabil ca Nea Marin Miliardarul. Casa aduna o colectie impresionanta de documente, fotografii personale si obiecte care au apartinut actorului, permitand publicului sa cunoasca omul din spatele rolurilor.
 • Casa memoriala "Elena Farago" ofera o fereastra catre viata si opera poetei, expunand documente, scrisori, fotografii si obiecte personale ale acesteia. Este un spatiu dedicat aprecierii contributiei sale valoroase la literatura romana si descoperirii aspectelor mai putin cunoscute ale vietii sale.
 • Parcul Nicolae Romanescu, un veritabil oasis verde in inima urbei, este considerat unul dintre cele mai mari si frumoase parcuri naturale din Europa de Est. Conceput pe baza planurilor arhitectului francez Edouard Redont in secolul XX, parcul ofera locuitorilor si vizitatorilor sai o paleta diversa de activitati in aer liber, lacuri, alei si o gradina zoologica.
 • Muzeul Olteniei este sanctuarul istoriei si culturii regiunii Oltenia, adapostind colectii impresionante de arheologie, istorie si stiintele naturii. Vizitatorii sunt invitati sa exploreze exponatele care povestesc istoria bogata a regiunii, de la preistorie pana in epoca moderna.
 • Teatrul National "Marin Sorescu" este un alt pilon cultural al orasului Craiova, fiind una dintre cele mai prestigioase institutii teatrale din Romania. Teatrul, care ii poarta numele faimosului poet si dramaturg Marin Sorescu, este un centru vibrant al vietii culturale, gazduind reprezentatii care cuprind un spectru larg de genuri, de la drama clasica la experimente contemporane.

Aceasta incursiune in patrimoniul cultural si istoric al Craiovei ofera o imagine completa a orasului, de la radacinile sale adanci si pana la aspiratiile sale moderne, fiecare obiectiv turistic adaugandu-si propria poveste la mozaicul divers si colorat al urbei.