Harta Constanta

Situat in regiunea Dobrogea, orasul Constanta are coordonatele GPS de 44.174 latitudine si 28.634 longitudine si poate fi accesat prin principalele artere de circulatie: DN 2, care leaga Bucurestiul de Urziceni, si DN 3, ce conecteaza Constanta de Lehliu Gara.

Din puct de vedere demografic orasul se afla in judetul Constanta, are o suprafata de 124.9 kmp si o populatie de aproximativ 297,503 de locuitori.

Harta Constanta

Obiective turistice prezente pe Harta Constanta

Obiective turistice asteapta explorarea lor in Constanta, orasul de la malul Marii Negre cu o istorie bogata si un amestec vibrant de cultura, istorie si aventura.

  • Delfinariul Constanta ofera o fascinanta experienta educativa si interactiva, fiind casa a trei delfini indragostiti de public. Aici, vizitatorii de toate varstele pot invata despre comportamentul si inteligenta acestor mamifere marine, in timp ce se bucura de spectacole captivante.
  • Farul Genovez, un simbol emblematic al orasului, se distinge prin arhitectura sa octogonala unica. Acest far istoric, desi popular sub denumirea sa, nu a fost construit de genovezi, dar povestea sa si aspectul distinctiv atrag curiozitatea vizitatorilor.
  • Gravity Park aduce adrenalina si distractie extrema, fiind considerat cel mai mare parc de sporturi extreme din Romania. Aici, pasionatii de parkour, skateboarding sau BMX pot gasi o gama larga de facilitati pentru a-si testa si imbunatati abilitatile.
  • Stradela Vantului este un colt pitoresc al Constantei, fiind si cea mai ingusta strada din oras. Inconjurata de cladiri istorice, stradela a fost candva o granita simbolica intre comunitatile grecesti si armenesti, astazi fiind un loc potrivit pentru plimbari nostalgice.
  • Muzeul Marinei Romane ofera o perspectiva larga asupra traditiei maritime a Romaniei. Exponatele sale variate, de la echipamente navale, machete de nave la instrumente nautice, ii ghid pe vizitatori prin istoria maritima a tarii.
  • Acvariul Constanta este un univers subacvatic in inima orasului, unde vizitatorii pot admira diverse specii de pesti, moluste, crustacee si plante marine. Avand o colectie impresionanta de viata marina din Marea Neagra, dar si din alte parti ale lumii, acvariul ofera o experienta educativa valoroasa pentru toti cei fascinati de misterele adancurilor.
  • Cazinoul din Constanta este o cladire istorica emblematica pentru oras, situata pe faleza Marii Negre. Desi in prezent se afla in renovare, arhitectura sa impresionanta si pozitia privilegiata pe malul marii continua sa fascineze vizitatorii si fotografi din intreaga lume.
  • Manastirea Techirghiol este un ansamblu monahal situat in apropiere de lacul Techirghiol. Manastirea este cunoscuta pentru linistea si frumusetea locului, precum si pentru efectele terapeutice ale namolului din lac. Este un loc de refugiu spiritual care ofera pace si calm, ideal pentru cei care cauta sa scape de agitatia urbana.

Fiecare dintre aceste destinatii adauga unicitate si diversitate in oferta turistica a Constantei, invitand vizitatorii sa descopere fatete diferite ale orasului, de la atractii culturale si istorice pana la aventuri sportive si experiente de relaxare in natura.