Harta Timisoara

Cautati harta Timisoara pentru a pleca in calatorie catre acest oras sau doriti sa gasiti o locatie anume? Gasiti orice adresa din oras sau din imprejurimi pe harta Timisoara sau calculati itinerariul spre si din oras cu ajutorul formularului din aplicatie.

Iubitorilor de calatorii si nu numai le este recomandat sa exploreze orasul pe jos, deoarece toate atractiile importante si locurile de divertisment se afla la cativa pasi unul de celalalt.

Timisoara este un loc fermecator, adesea poreclit "Mica Viena", care are influente austriece foarte importante in arhitectura, mancarea si cultura sa.

Este un oras pietonal, impartit de parcuri care prezinta adevarate pietre arhitecturale. Centrul orasului este numai pentru pietoni.

Harta Timisoara

Cel mai bun moment pentru a il vizita este la amurg, atunci cand puteti savura o bautura calda pe timpul iernii sau ceva racoritor in serile de vara, in timp ce se rataciti printre luminile calde ale felinarelor.

Obiective turistice prezente pe Harta Timisoara

  • Palatul Baroc impresioneaza prin arhitectura deosebita si prin suita de portrete ale nobililor banateni din secolele XVII-XIX.
  • Catedrala Mitropolitana grandioasa catedrala a fost tinta a 6 bombe in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. A scapat ca prin miracol: doar una a explodat, dar fara sa produca pagube mari.
  • Castelul Huniade a fost construit de Iancu de Hunedoara si este cladirea cea mai "batrana" din Timisoara, datand din secolul al XV-lea.
  • Bastionul Maria Theresia este cel mai mare fragment de zid din vechea cetate a Timisoarei, aflandu-se chiar in centrul orasului.
  • Fabrica de Bere in gradina acestei fabrici, Johann Strauss (fiul) a concertat pentru prima data in afara Vienei.
  • Piata Unirii este considerata inima istorica a Timisoarei, fiind inconjurata de cladiri impresionante precum Catedrala Sfantul Gheorghe si Casa Bruck. In centrul sau se afla doua statui notabile, statuia Sfantului Nepomuk si statuia ciumei.
  • Muzeul Banatului aceasta institutie culturala adaposteste o colectie vasta de obiecte care ilustreaza istoria si cultura regiunii Banat. Vizitatorii se pot bucura de o gama variata de exponate din perioade istorice diferite, de la preistorie pana la perioada moderna.
  • Parcul Rozelor faimos pentru colectia sa de trandafiri, Parcul Rozelor este locul ideal pentru o plimbare relaxanta in aer liber. In timpul verii, parcul gazduieste Festivalul de Trandafiri, eveniment la care se pot admira peste 600 de varietati de trandafiri.