Harta Iasi

Orasul Iasi este situat in Moldova, avand urmatoarele coordonatele GPS: 47.158 latitudine, 27.591 longitudine cu principalele cai de acces vizibile pe harta rutiera: Drum national DN28 (de la Roman) si DN24 (de la Vaslui), plus Aeroportul International Iasi. Din puct de vedere demografic orasul se afla in judetul Iasi, are o suprafata de 5476 kmp si o populatie de aproximativ 357,192 de locuitori. Este un oras deschis turistilor, plin de viata, cu un centru istoric animat si multe surprize pe care le poate oferi: targuri, concerte, etc...

Topul obiectivelor turistice din oras, judet va sunt prezentate mai jos, acestea regasindu-se inclusiv pe Harta Iasi turistica cu accent pe principalele cai de acces, distanta rutiera, timpul si pretul calatoriei.

Principalele orase din judet sunt: Iasi, Pascani, Harlau, Targu Frumos, Podu Iloaiei care deasemnea va pot oferi o imagine de ansamblu a ceea ce inseamna Romania turistica, primirea calda si ospitaliera a gazdelor, specialitatile locale si nu in ultimul rand povestile despre contele Dracula. Verifica inainte de a pleca la drum distanta rutiera din Iasi pana la destinatie completand formularul din pagina: harta Iasi cu locatia curenta si locul pe care doresti sa il vizitezi.

Obiective turistice prezente pe Harta Iasi

  • Biblioteca "Gheorghe Asachi" - una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, o emblema a stilului arhitectural eclectic din secolul al XIX-lea.
  • Turnul cu Ceas - se afla in Palatul Culturii si ofera o priveliste de la inaltime asupra Iasiului.
  • Teatrul National Vasile Alecsandri - este primul teatru national din Romania si impresioneaza prin arhitectura interioara deosebita.
  • Turnul Goliei – 120 de trepte despart turistii de varful turnului, aflat la inaltimea de 30 de metri. In apropierea turnului se afla o casa in care a locuit temporar Ion Creanga.
  • Bojdeuca lui Creanga – este prima casa memoriala din Romania. Aici a locuit cativa ani Ion Creanga.

Calculeaza distanta rutiera

Distanta rutiera Iasi catre principalele orase din Romania
Bucuresti 389 km
Arad 668 km
Brasov 307 km
Cluj 391 km
Constanta 452 km
Oradea 547 km
Sibiu 413 km
Sighisoara 323 km
Timisoara 634 km
Harta Iasi