Harta Ploiesti

Orasul Ploiesti este situat in Muntenia, avand urmatoarele coordonatele GPS: 44.936 latitudine, 26.030 longitudine cu principalele cai de acces vizibile pe harta rutiera: DN 1 (E 60), Bucuresti, Ploiesti, Brasov. Din puct de vedere demografic orasul se afla in judetul Prahova, are o suprafata de 58.28 kmp si o populatie de aproximativ 224,406 de locuitori. Este un oras deschis turistilor, plin de viata, cu un centru istoric animat si multe surprize pe care le poate oferi: targuri, concerte, etc...

Topul obiectivelor turistice din oras, judet va sunt prezentate mai jos, acestea regasindu-se inclusiv pe Harta Ploiesti turistica cu accent pe principalele cai de acces, distanta rutiera, timpul si pretul calatoriei.

Principalele orase din judet sunt: Ploiesti, Campina, Baicoi, Breaza, Mizil, Comarnic, Valenii de Munte, Boldesti-Scaeni, Urlati, Sinaia, Busteni, Plopeni, Slanic si Azuga care deasemnea va pot oferi o imagine de ansamblu a ceea ce inseamna Romania turistica, primirea calda si ospitaliera a gazdelor, specialitatile locale si nu in ultimul rand povestile despre contele Dracula. Verifica inainte de a pleca la drum distanta rutiera din Ploiesti pana la destinatie completand formularul din pagina: harta Ploiesti cu locatia curenta si locul pe care doresti sa il vizitezi.

Obiective turistice prezente pe Harta Ploiesti

  • Casa Hagi Prodan - primul muzeu al orasului, locul unde cultura si distractia se imbina: la etaj arta, la parter un local pentru voie buna.
  • Muzeul Ceasului - un muzeu unic in tara. Gazduieste ceasurile unor personalitati romanesti precum Al. I. Cuza, regale Mihai I, I. L. Caragiale.
  • Muzeul Petrolului - printre putinele astfel de muzee din Europa, detinand obiecte istorice importante din evolutia fabricarii petrolului.
  • Conacul Callimachi-Vacarescu - este construit dupa modelul Pelesulu si a fost loc de filmare pentru "Roscovanul" ("Pistruiatul").
  • Palatul Culturii - a fost inaugurat de regele Carol al II-lea. Se impune arhitectural prin stilul neoclasic francez in care este construit.

Calculeaza distanta rutiera

Distanta rutiera Ploiesti catre principalele orase din Romania
Bucuresti 62 km
Arad 553 km
Cluj 386 km
Constanta 294 km
Iasi 348 km
Oradea 532 km
Sibiu 251 km
Sighisoara 228 km
Timisoara 520 km
Suceava 400 km
Harta Ploiesti