Harta Oradea

Orasul Oradea este situat in Crisana, avand urmatoarele coordonatele GPS: 47.056 latitudine, 21.935 longitudine cu principalele cai de acces vizibile pe harta rutiera: E79. Din puct de vedere demografic orasul se afla in judetul Bihor, are o suprafata de 115.6 kmp si o populatie de aproximativ 201,547 de locuitori. Este un oras deschis turistilor, plin de viata, cu un centru istoric animat si multe surprize pe care le poate oferi: targuri, concerte, etc...

Topul obiectivelor turistice din oras, judet va sunt prezentate mai jos, acestea regasindu-se inclusiv pe Harta Oradea turistica cu accent pe principalele cai de acces, distanta rutiera, timpul si pretul calatoriei.

Principalele orase din judet sunt: Oradea, Salonta, Marghita, Sacueni, Beius, Valea lui Mihai, Alesd, Stei, Vascau, Nucet care deasemnea va pot oferi o imagine de ansamblu a ceea ce inseamna Romania turistica, primirea calda si ospitaliera a gazdelor, specialitatile locale si nu in ultimul rand povestile despre contele Dracula. Verifica inainte de a pleca la drum distanta rutiera din Oradea pana la destinatie completand formularul din pagina: harta Oradea cu locatia curenta si locul pe care doresti sa il vizitezi.

Obiective turistice prezente pe Harta Oradea

  • Turnul Primariei - ofera imaginea orasului de la 50 de metri inaltime. Adaposteste "ceasul mama", care canta "Marsul lui Iancu" la ore fixe.
  • Catedrala Romano-Catolica - este cea mai mare biserica baroca din sud-estul Europei si apartine monumentelor istorice din Bihor.
  • Cetatea Oradei - aspectul si mirosul medieval o fac de neratat. In interiorul ei sunt o facultate si chiar un hotel.
  • Palatul Vulturul Negru - este o cladire impozanta, deosebita prin stilul asimetric de constructie. Emblema acestuia este vitraliul cu vultur negru.
  • Palatul episcopal greco-catolic - construita in stil renascentist, a functionat ca scoala populara pana in 1989, cand Biserica Greco-catolica si-a cerut drepturile.

Afla data probabila a nasterii bebelusului cu aplicatia calculator sarcina. Citeste despre candidoza in sarcina, diareea in sarcina, dureri de cap in sarcina si multe alte sfaturi utile in zona noastra de Blog.

Calculeaza distanta rutiera

Distanta rutiera Oradea si principalele orase din Romania
Bucuresti 596 km
Arad 114 km
Cluj 159 km
Constanta 841 km
Iasi 548 km
Sibiu 329 km
Sighisoara 307 km
Timisoara 172 km
Suceava 452 km
Harta Oradea