Totul despre Asigurare Auto

Asigurare Auto

In trafic si nu numai se pot petrece multe incidente care sa produca pagube materiale serioase bunurilor pe care le avem in proprietate, precum masini sau case. O asigurare auto este cea mai buna masura de precautie pentru a preintampina incidentele rutiere in urma carora masinile sau chiar persoanele din interiorul lor au de suferit, incidente pe care nimeni nu si le doreste, dar care, din pacate, se intampla. Cei care sunt interesati sa incheie o asigurare auto trebuie sa stie ca pe piata exista mai multe companii de asigurari si brokeri de asigurari, fiecare cu o oferta diferita in ceea ce priveste costurile si prevederile. Este recomandat sa studiati bine piata si sa va informati inainte de a incheia asigurararea, astfel incat sa alegeti cea mai avantajoasa oferta pentru dumneavoastra.

Comparator asigurare RCA ieftin

In cazul asigurarilor auto, proprietarii de autovehicule dispun de o asigurare optionala si de una obligatorie (RCA). Asigurarea optionala se refera la propriul autovehicul si acopera cheltuielile in caz ca acesta sufera avarii. Asigurarea obligatorie, in schimb, acopera cheltuielile repararii unui alt autovehicul in caz de accident cu acesta.


Ce trebuie sa stii despre asigurare auto RCA

Incheie asigurare RCA

Legea prevede ca fiind obligatorie asigurarea RCA (Raspundere Civila Auto), care despagubeste terte persoane in caz ca acestea sunt prejudiciate in urma unui accident auto. Astfel, asigurarea il ajuta si pe cel care produce accidentul, pentru ca e posibil sa nu dispuna la acel moment de resurse financiare pentru a plati pagubele, dar si pe cel pagubit, care are garantia ca masina ii va fi reparata.

Asigurarea RCA se poate incheia pe 1, 6 sau 12 luni, in functie de nevoile si alegerea proprietarului masinii. Exista anumite site-uri care vin in sprijinul proprietarilor de autovehicule si unde acestia pot verifica daca polita de asigurare pe care o au se afla in perioada de valabilitate sau nu. Un astfel de site este casco-ieftin.ro. Ca sa aflati daca aveti RCA-ul valabil, trebuie sa accesati site-ul si sa introduceti intr-o caseta numarul de inmatriculare al masinii sau seria caroseriei. Astfel veti sti daca este timpul sa va reinnoiti asigurarea RCA sau nu, pentru a circula in deplina legalitate.

Asigurarea RCA include si Cartea Verde, care este echivalentul RCA atunci cand circulati cu masina in afara Romaniei. Acest lucru inseamna ca, daca se intampla sa provocati un accident rutier in una din tarile unde este valabila Cartea Verde, sunteti acoperit din punct de vedere financiar deoarece asigurarea se va ocupa de despagubirile soferului care a avut de suferit in urma accidentului. Totusi, legislatia difera de la o tara la alta si va trebui sa va supuneti celei in care s-a produs accidentul, ceea ce inseamna ca nu este neaparat sa puteti folosi Cartea Verde in strainatate exact in aceleasi situatii in care folositi RCA-ul in Romania.


Cine beneficiaza de asigurare RCA ieftin?

Valoarea asigurarii este calculata in functie de anumite criterii: modelul si capacitatea masinii, varsta celui care incheie asigurarea si zona geografica din care provine acesta, precum si trecutul acestuia ca sofer. Astfel, un sofer care nu a avut niciun accident in trafic va plati mai putin pentru asigurare fata de un sofer care a trecut prin experienta unui accident; un sofer care are varsta de peste 60 de ani va plati mai putin decat unul cu varsta de pana in 25 de ani. Si experienta in a conduce este importanta, deoarece persoanele care au permis de conducere de mai multi ani se considera ca au mai multa experienta si vor plati mai putin decat incepatorii. De un RCA ieftin beneficiaza si pensionarii sau persoanele care au copii, acestea din urma fiind considerate mai responsabile la volan.

Cumpara asigurare de calatorie

Pretul asigurarii difera de la companie la companie, chiar daca acestea iau in calcul aceleasi criterii in stabilirea valorii.