Harta Galati

Orasul Galati se afla in Moldova, pe coordonatele GPS 45.435 latitudine si 28.041 longitudine.

Caile principale de acces sunt reprezentate pe harta Galati rutiera si includ DN 24 (E581), cea care porneste de la Marasesti (Vrancea), trece prin Tecuci si Barlad, precum si DN 26 intre Galati si Murgeni.

Demografic, Galati face parte din judetul cu acelasi nume, intinzandu-se pe o suprafata de 246.4 kilometri patrati si avand o populatie de aproximativ 286,530 de locuitori.

Harta Galati

Obiective turistice prezente pe Harta Galati

  • Faleza Dunarii ofera o panorama splendida, cu aleea sarita cu salcii plangatoare si platani seculari, de unde se pot privi apele Dunarii si contururile Muntilor Dobrogei in zare.
  • Ruinele Castrului Roman de la Barbosi sunt un sit arheologic fascinant pentru iubitorii de istorie, cu vestigii ale doua necropole din perioada romana si locul primei inmormantari crestine cunoscute ale unui daco-roman.
  • Casa Cuza Voda, ce a apartinut familiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este actualmente un muzeu ce expune obiecte semnificative si interioare reprezentative din secolul al XIX-lea.
  • Balta Zatun reprezinta un loc de refugiu pentru pescarii in cautare de relaxare si capturi generoase, fiind amenajat cu 19 casute si locuri destinate activitatilor pescaresti.
  • Complexul Muzeal de Stiintele Naturii "Rasvan Angheluta" din Galati cuprinde un planetariu, un acvariu, o gradina botanica si o gradina zoologica, unde sunt prezentate colectii valoroase de specimen floricol si faunistic.
  • Gradina Publica Galati unul dintre cele mai vechi si frumoase parcuri din Galati, Gradina Publica, este un spatiu verde urban amenajat cu alei umbrite si spatii de joaca pentru copii, perfect pentru familii si iubitori de natura dornici de liniste si aer curat.
  • Teatrul Dramatic "Fani Tardini" o institutie de cultura emblematica, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" este punctul central al vietii culturale galatene, oferind o gama variata de piese de teatru si spectacole care reflecta bogata traditie teatrala a orasului.

Pagina detaliaza atractiile si obiectivele turistice din orasul Galati, situat in Moldova, oferind informatii despre Faleza Dunarii, Ruinele Castrului Roman de la Barbosi, Casa Cuza Voda, Balta Zatun si Complexul Muzeal de Stiintele Naturii "Rasvan Angheluta".

Incluse sunt si detalii despre Gradina Publica si Teatrul Dramatic "Fani Tardini", subliniind bogatia culturala si naturala a zonei.