Cele 10 componente cheie ale unui CV grozav

Un CV este prima ocazie pe care o aveti pentru a impresiona un manager de angajare sau un recrutor. Si este important sa faci o prima impresie grozava.

Recruiterul mediu petrece cateva secunde scanand CV-ul dvs., asa ca trebuie sa va faceti remarcati.

Am compilat o lista cu cativa factori importanti de care trebuie sa tineti cont atunci cand creati sau actualizati CV-ul. Iata cele 10 componente cheie ale unui CV grozav:

1. Format organizat

Structurati-va CV-ul intr-un mod organizat; mentineti fontul simplu, aspectul dvs. atragator si spatiul constant. Doriti ca si CV-ul dvs. sa fie usor de citit, asa ca asigurati-va ca aveti suficient spatiu alb.

Nu doriti sa coplesiti angajarea managerilor sau recrutorilor cu prea mult text. Un format de CV organizat ii va face automat sa doreasca sa arate CV-ului dvs. mai atent.

2. Ortografie / gramatica corecta

Verificati ortografic totul cel putin de doua ori si cereti altcuiva sa va corecteze CV-ul inainte de a-l trimite.

Greselile de ortografie sau de gramatica ofera managerilor si recrutorilor de angajare impresia ca nu acordati atentie detaliilor si nu va pasa cu adevarat de jobul pentru care aplicati. Evitati cu orice pret aceste greseli!

3. Atitudine profesionala

Enumerati o adresa de e-mail sonora profesionala - nu "partyanimal_687" sau "2cool4u15". De asemenea, enumerati un numar de telefon atasat la o felicitare profesionala de mesagerie vocala.

Potentialii angajatori nu trebuie sa auda televiziunea reala, muzica puternica, copiii plangand sau zgomotul drumului in fundal. Daca acest lucru inseamna ca trebuie sa va inregistrati din nou mesajul de intampinare a mesajelor vocale, asa sa fie.

4. Cuvinte cheie obiective

Lasati in afara cuvinte subiective precum "de incredere" si "harnic". Un potential angajator nu va va aduce la un interviu pentru ca spuneti ca sunteti de incredere. O sa va aduca pentru ca ei cred ca le puteti rezolva o problema. Acesta este motivul pentru care este esentiala cuantificarea experientei dvs. de lucru in CV-ul dvs.

5. Cuvinte cheie din descrierea postului

Incorporeaza in CV-ul tau cuvinte care sunt listate in fisa postului pentru functia pentru care aplici. Acest lucru va va ajuta sa treceti CV-ul dvs. dupa ATS si, de asemenea, sa ajutati un manager de angajare sa vada rapid ca sunteti potrivit pentru aceasta functie.

6. Scurte explicatii pentru lipsurile si concedierile de ocupare

Daca ati fost eliberat din mai multe pozitii din cauza reducerii dimensiunii, mentionati acest lucru. Daca aveti un decalaj mare in istoricul locurilor de munca , explicati ce ati facut in acel timp si ce ati invatat. Pastrati-va explicatiile scurte si dulci.

7. Job relevant / stagiu / experienta de voluntariat

Daca sunteti veteran in industria dvs., nu este nevoie sa enumerati primul loc de munca pe care l-ati avut acum zeci de ani. Pastrati istoricul locurilor de munca in ultimii 10-15 ani daca aveti o cantitate substantiala de experienta in domeniu.

Daca sunteti un absolvent recent, nu este bine sa enumerati jobul cu fractiune de norma pe care l-ati avut la facultate - dar doriti, de asemenea, sa enumerati toate stagiile , munca voluntara, cursurile sau proiectele pe care le-ati avut, relevante pentru locul de munca. Experienta neplatita conteaza inca.

Puteti gandi angajarea ca un antreprenor, iar salariul reprezinta cifra de afaceri. Transmite angajatorului mai departe de ce meriti salariul pe care il ceri si care sunt atu-urile tale.

8. Utilizarea eficienta a spatiului

Tratati fiecare cuvant din CV-ul dvs. ca pe o proprietate pe malul marii. Spatiul este atat de valoros. Faceti ca fiecare cuvant pe care il folositi sa fie numarat. Nu uitati sa nu blocati prea mult text in CV. Doriti doar suficiente informatii pentru ca managerii si recrutorii care angajeaza sa va apeleze.

9. Scrisoare de intentie personalizata

Scrisoarea dvs. de intentie ar trebui sa contina continut diferit de CV si ar trebui sa se potriveasca foarte bine cu fisa postului.

Aceasta inseamna ca va trebui sa va rescrieti scrisoarea de intentie pentru fiecare loc de munca pentru care aplicati.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, asigurati-va ca scrieti scrisori de intentie perturbatoare, astfel incat sa puteti iesi in evidenta in procesul de angajare.

10. Asteptari realiste

Fii optimist, dar realist. Daca o descriere a postului enumera o sarcina necesara pe care sunteti sigur ca o puteti face, incercati sa redactati si sa cuantificati experienta anterioara pentru a reflecta aceasta.

Dar daca o fisa de post enumera sapte competente sau certificari necesare si aveti doar trei dintre ele, atunci nu indepliniti calificarile si nu ar trebui sa aplicati.

Este un moment minunat pentru a va actualiza CV-ul si a reflecta putin asupra punctelor forte si abilitatilor dvs.

A fi capabil sa-ti rezumi in mod eficient si succint abilitatile, educatia si experienta este important pentru toata lumea - indiferent daca intentionezi sa cauti un loc de munca in viitorul apropiat.

Aceste sfaturi despre CV sunt menite sa va ajute sa oferiti cea mai buna impresie posibila despre dvs. pe hartie. Nu ai decat o singura sansa de a face o impresie grozava, asa ca fa-ti contul!

Utilizeaza toate aplicatiile de pe internet, in mare parte gratuite, pentru a va dezvolta profesional. Exemplu de aplicatii: calculator salariu, calculator tva, generare de fluturas salariu, aplicatie de contabilitate si multe altele.