5 sfaturi de examinare a performantei

Revizuirea performantei este unul dintre acei indicatori pentru care daca rezultatul es pozitiv vei primi o marire de salariu. Anticiparea unei evaluari viitoare poate provoca stres. Poate fi dificil sa stati acolo, deoarece dosarul dvs. de munca este diferit. Si, mai ales in aceasta economie, orice neajuns este o greva potentiala impotriva dvs. daca reducerea ar trebui sa apara.

Dar o analiza a performantei poate fi, de asemenea, o oportunitate excelenta de a va consolida pozitia si de a va modela rolul in cadrul unei companii daca va luati timp pentru a va pregati. Fii atent la toti indicatorii pentru care raspunzi si utilizeaza calcul salariu pentru a sti cat sa veri in plus la salariu in urmatoarea discutie cu managerul dvs.

Consultati cele cinci sfaturi pentru a profita la maximum de urmatoarea dvs. revizuire a performantei.

1. Cereti feedback permanent

Evitati surprizele urate in timpul revizuirii performantei dvs., cautand feedback pe tot parcursul anului. Nu presupuneti ca nicio stire nu este o veste buna atunci cand vine vorba de modul in care va simtiti la locul de munca. Programati cateva minute periodic pentru a verifica cu managerul tau. Oferiti-le un raport de stare si intrebati daca lucrati in directia corecta. Folositi feedback-ul ca ghid pentru a remedia deficientele si pentru a profita de succes. Evita burnout-ul si apeleaza la o cerere de concediu de cate ori este neboie.

2. Deschide-ti mintea

Chiar daca sunteti constient cu privire la obtinerea de feedback pe tot parcursul anului, este posibil sa auziti in continuare unele critici in timpul evaluarii performantei. Deschide-ti mintea la critici. Nu fi defensiv. Nu-l respinge din mana. Adoptati critica si folositi-o pentru a va imbunatati.

3. Fii gata sa-ti demonstrezi valoarea

Inainte de revizuirea performantei, puneti impreuna un rezumat al obiectivelor pe care le-ati atins si realizarilor din ultimul an (probabil veti avea nevoie de aceste informatii si pentru o autoevaluare). Acestea sunt exemple concrete ale valorii dumneavoastra pentru companie. Ideea este de a arata ca ati depasit asteptarile si nu doar ca ati indeplinit in mod satisfacator sarcinile de serviciu necesare.

4. Arata ca ai crescut

Fiti pregatiti sa aratati cum ati abordat punctele slabe aduse in atentia dvs. in timpul recenziilor de performanta din trecut. Aratati ca raspundeti la critici si va imbunatatiti. Daca, de exemplu, managerul tau, anul trecut ti-a spus ca nu ai demonstrat abilitati de conducere, atunci ofera cateva exemple despre modul in care ai preluat cu succes roluri de conducere de atunci.

5. Sa ai un plan pentru viitor

O evaluare a performantei este o oportunitate excelenta de a lua parte la dezvoltarea rolului dvs. intr-o companie. Vino pregatit cu o lista de obiective pe care le poti urmari si abilitati pe care ai vrea sa le dezvolti in anul urmator. Daca v-ati confruntat cu provocari legitime in indeplinirea unor asteptari de performanta, fiti sinceri in legatura cu aceasta si aveti un plan pentru cum puteti indeplini asteptarile in viitor.

Urmatoarea dvs. revizuire a performantei nu trebuie sa fie stresanta. Cu putina pregatire, puteti profita la maximum de aceasta intalnire cu seful dvs. si puteti veni cu un plan solid pentru dezvoltarea carierei!

Pentru mai multe informatii intrati pe blogul calculator-salariu.net unde puteti gasi informatii despre salariu net, brut, infiintare PFA, cum trebuie sa arate un CV Europas si multe altele.