Cascada Cailor

Cascada Cailor

Unele obiective turistice din tara noastra sunt foarte populare, cunoscute peste tot si de toti si atrag mii de turisti in fiecare sezon. Insa altele, desi sunt cel putin la fel de spectaculoase precum acestea, nu sunt la fel de promovate si de cunoscute, iar cei care le-au vazut cel putin o data se pot considera norocosi. Un exemplu de locatie foarte frumoasa care merita vizitata, dar de care nu multi au auzit este Cascada Cailor, situata in Muntii Rodnei, in apropiere de statiunea Borsa. Desi pana la Cascada trebuie sa mergeti pe jos sau cu telescaunul, pana in apropiere de Borsa puteti ajunge cu trenul. Informatii despre rutele si programul trenurilor gasiti pe mersul-trenurilor.net.


Calculeaza distanta rutiera

In jurul Cascadei Cailor exista o legenda cunoscuta de toti oamenii din zona si care explica si numele cascadei. In trecut, muntele in care s-a format cascada era acoperit de pasuni bogate unde localnicii isi aduceau caii la pascut, in herghelii. Insa zona fiind una muntoasa, in padurile alaturate stateau la panda ursii, care atacau cu fiecare ocazie. Incoltiti, multi cai se aruncau in prapastia unde acum se afla cascada pentru a scapa de urs, de aici si numele de Cascada Cailor.


Cascada Cailor, bine de stiut!

Cascada Cailor - Romania

Cascada Cailor reprezinta una dintre cele mai spectaculoase din Romania. In deal, circul glaciar aduna apa provenita din ploi si din topirea zapezilor. Aceasta se revarsa de pe versantul abrupt si formeaza cascada spectaculoasa care se intinde pe 90 de metri, in trepte succesive. Cascada se afla la inaltime de 1300 de metri, loc in care puteti ajunge dupa un drum de 15 minute cu telescaunul sau prin parcurgerea pe jos a traseului montan care dureaza in jur de o ora si jumatate.

Este important de stiut ca telescaunul functioneaza incepand cu ora 9.00 atat in sezonul cald, pana la ora 18.00, cat si in sezonul rece, dar pana la ora 17.00. Totusi, dupa ce coborati din telescaun mai trebuie sa mergeti aproximativ jumatate de ora pe jos pana sa ajungeti la baza cascadei. Este un prilej bun de a va bucura de peisajele deosebite si de zona relaxanta, atat de iubite de localnici si de turisti. Cei care iubesc aventura si carora le place sa strabata muntii pot urca prin Canionul Cailor pana la Cascada. Acestia vor vedea mai multe cascade mici pana sa ajunga sus, care formeaza, in final, Cascada Cailor.

Sezonul cel mai potrivit pentru a vizita cascada este primavara deoarece zapada se topeste, iar cantitatile de apa care se varsa sunt mai mari, cascada fiind mai spectaculoasa. Este un loc ideal de vizitat cu prietenii sau familia si cu siguranta nu il veti regreta.

Harta rutiera a Romaniei

Citeste si: Top destinatii turistice in 2020.