Flexibilitatea la locul de munca

Multi spun ca vara este cel mai bun anotimp al anului. Cu toate acestea, unele zile sunt prea fierbinti, cu temperaturi care depasesc 30 de grade Celsius in Romania. Din fericire, tara are si multe destinatii racoritoare pentru cei care doresc sa se refugieze de caldura si sa obtina o gura de aer proaspat. si lumile subterane unice ale minelor de sare sunt cu siguranta o optiune de luat in considerare.

Turda Salt Mine

Situata la aproximativ 35 km sud de Cluj-Napoca, Salina Turda este una dintre cele mai importante destinatii turistice din Romania si una dintre cele mai spectaculoase situri subterane din lume sculptate de maini umane. Multe publicatii straine au recomandat-o cititorilor lor de-a lungul anilor. in 2018, de exemplu, revista americana Smithsonianmag.com a inclus Mina de sare Turda pe lista sa de "tari minunate subterane".

Deocamdata, totusi, Salina Turda este practic un orasel cu o multime de facilitati de recreere, cum ar fi o roata panoramica inalta de 20 de metri, un teren de minigolf, un lac cu barci cu vasle, o pista de bowling, un amfiteatru si un sport camp.

Salina este situata aproape de orasul Turda si se poate ajunge cu usurinta cu masina. Este deschis de luni pana duminica de la 09:00 la 19:00, iar taxa de intrare este de 50 RON (luni-vineri) si 60 RON (sambata-duminica). Pensionarii, copiii, elevii si studentii beneficiaza de reduceri.

Salina Praid

Cu o temperatura medie de 16 grade Celsius pe tot parcursul anului, Salina Praid este o alta atractie racoritoare pentru o evadare de vara. Situat in judetul Harghita din estul Transilvaniei, acest loc este popular printre persoanele care cauta tratament pentru diferite boli respiratorii si turistii care doresc sa se relaxeze si sa petreaca un timp de calitate cu prietenii si familia.

Mina ofera o mare varietate de optiuni de distractie, cum ar fi Wi-Fi, locuri de joaca pentru copii, o biserica, un cinematograf 3D, o cafenea si un restaurant, printre altele.

Aproximativ 400.000 de persoane viziteaza aceasta atractie subterana in fiecare an, iar majoritatea vin aici in lunile fierbinti de vara.

Salina Praid este situata la aproximativ 55 km de Targu Mures. Autobuzele duc turistii la poarta de intrare a bazei de vizitare, pana la o adancime de 120 de metri. Mina este deschisa de la 8:00 la 18:00, iar taxa de intrare este de 35 RON (de luni pana duminica). Copiii, studentii si persoanele cu dizabilitati beneficiaza de reduceri.

Slanic Prahova

Aceasta este probabil cea mai buna alegere pentru turistii din Bucuresti, deoarece mina este situata la doar aproximativ 100 km nord de capitala. Iar temperatura sa constanta de aproximativ 12-13 grade Celsius si umiditatea de 50% il fac alegerea perfecta pentru lunile de vara.

Mina este situata intr-un peisaj frumos din orasul Slanic, judetul Prahova si este cunoscuta in principal pentru puritatea aerului, despre care se crede ca are efecte vindecatoare. Compozitia de aer bogata in ioni de sodiu si absenta alergenilor creeaza un microclimat special eficient in tratarea bolilor respiratorii.

Microbuzele duc turistii la mina Unirea Salinei Slanic, pana la o adancime de 208 metri. si exista o multime de lucruri de facut acolo, facilitati, inclusiv terenuri de sport unde turistii pot juca volei sau tenis si locuri de joaca pentru copii. in plus, vizitatorii pot face si fotografii cu busturile de sare ale regelui Daciei Decebal si ale imparatului roman Traian sau ale altor personalitati istorice si culturale.

Citeste si despre