Festivaluri de film de la Rasnov si Bucuresti

Trei dintre festivalurile locale de film de lunga durata si-au anuntat o parte din selectiile si invitatii.

Festivalul de film de la Rasnov va avea loc in perioada 20 - 29 august. A treisprezecea editie a evenimentului va aduce peste 60 de proiectii de film, dezbateri, concerte, spectacole de teatru, lansari de carti, expozitii si o scoala de vara pentru universitate si liceu. Printre artistii programati pentru a participa la eveniment se numara actorii Marcel Iures si Vlad Ivanov, Nicu Alifantis, Ada Milea, Toulouse Lautrec, Taxi, critica de film Irina Margareta Nistor si istoricul Adrian Cioroianu, printre altii.

Festivalul International de Film de Dans din Bucuresti (BIDFF) are loc in perioada 1 septembrie - 5 septembrie. Evenimentul, care are anul acesta tema Lumilor potentiale, a selectat 34 de scurtmetraje din peste 400 de inregistrari.

Concursul romanesc include sase productii care exploreaza subiecte precum relatia cu natura, modalitatile de a reactiona la haos, procesele de colaborare care implica dans, muzica, poezie si cinema, explorari ale corpului colectiv sau critica modurilor contemporane de comercializare a corpului perfect. Concursul international aduna 28 de filme care prezinta "experimente cinematografice, meditatii audio-vizuale, lumi futuriste, ritualuri performative si avatare muzicale in orase virtuale intr-o fuziune de culturi si stiluri".

Biletele sunt disponibile la Eventbook pentru filmele din competitia internationala, in timp ce accesul este gratuit pentru proiectiile din competitia din Romania.

Festivalul International de Film Bucuresti (BIFF), un eveniment dedicat filmelor de arta, este programat sa aiba loc in perioada 3 - 12 septembrie. nasterea regelui Mihai, un program special din Spania, autori romani si unite social in cinematografie.

Sectiunea Panorama va prezenta filme precum:

  • Dragi tovarasi ai lui Andrei Konchalovsky!, castigatoarea Premiului Special al Juriului la Festivalul de Film de la Venetia din 2020;
  • Il Peccato al lui Konchalovsky, axat pe viata lui Michelangelo Buonarroti;
  • Lux Aeterna al lui Gaspar Noe, selectat la Festivalul de Film de la Cannes din 2019;
  • Vocea umana din 2020 de Pedro Almodovar, cu Tilda Swinton in rolurile principale;
  • A Woman at Night, de Rafael Kapelinski , proiectat pentru prima data la festival.

Publicul va putea vedea, de asemenea, Noua Ordine a lui Michel Franco, castigatorul unui Leu de Argint la festivalul de la Venetia din 2020; Roata norocului si a fanteziei lui Ryusuke Hamaguchi, castigatoarea Ursului de Argint la Festivalul de Film de la Berlin; Petita Maman a Celinei Sciamma; si Quo Vadis de Jasmila Zbanic, Aida?, nominalizat la Oscar la categoria International Feature.

Te-ar putea interesa si: