Flexibilitatea la locul de munca

In 2020, multe companii au trebuit sa isi regandeasca operatiunile, produsele si serviciile, toate datorita COVID-19, inclusiv Salesforce. Compania globala de software bazata pe cloud care furnizeaza servicii de gestionare a relatiei cu clientii a fost provocata sa se gandeasca la modalitati nu numai de a acorda prioritate sanatatii si bunastarii angajatilor, ci si de a-si sprijini clientii prin criza.

Ca raspuns, Salesforce a donat peste 30 de milioane de dolari pentru a combate efectele virusului si pentru a ajuta comunitatile din jur.

Salariile par si ele sa inregistreze o crestere la inceput de an. De asemenea se doreste cresterea salariului minim pe economie. Intra si calculeaza propriul salariu net in functie brut cu aplicatia calculator salariu 2021.

De asemenea, au pivotat pentru a crea o noua solutie tehnologica pentru clientii lor, numita Work.com, intr-un efort de a ajuta sectorul public si privat sa raspunda pandemiei. Anul trecut, Salesforcesi-au dovedit in continuare angajamentul fata de comunitatile lor si lumea cu raspunsul lor la COVID-19. Pentru ei, 2020 a fost sa-si traiasca valorile, sa gaseasca noi modalitati de a-si sprijini angajatii, clientii si comunitatile in fata incertitudinii economice.

"A trebuit sa regandim totul - de la produsele noastre la politicile noastre, pana la filantropie. Am acordat prioritate sanatatii si bunastarii angajatilor, am ghidat clientii nostri prin criza si am donat peste 30 de milioane de dolari pentru a combate virusul si efectele acestuia asupra comunitatilor noastre", spune Brent Hyder, presedinte, Chief People Officer la Salesforce.

Salesforce sa concentrat, de asemenea, pe cresterea gradului de constientizare pentru nedreptatea rasiala. Compania considera ca forta lor de munca ar trebui sa reflecte societatea actuala si acorda prioritate promovarii unei culturi a companiei in care toata lumea se simte vazuta, auzita si apreciata.

Pentru a raspunde provocarilor unice cu care s-au confruntat angajatii lor atat cu pandemia cat si cu rasismul sistemic, Salesforce a reunit un grup de lucru pentru egalitatea si justitia rasiala, cu intentia de a actiona in cele patru domenii-cheie ale acestora: oameni, filantropie, achizitii si politici.

Ei cred ca angajatii lor sunt partenerul lor cel mai esential si puterea de a lucra indeaproape cu grupurile de resurse ale angajatilor si aliatii din Salesforce pentru a stimula schimbarile in afacerea si societatea lor in sens mai larg. Salesforce continua sa demonstreze de ce este cel mai bun loc de munca, castigand acest premiu pentru a 11-a oara.

Pentru Salesforce, a fi votat cel mai bun loc de munca in 2021 (# 17, rating 4.4) este confirmarea pe care o merita pentru a-si pune angajatii si comunitatile pe primul loc, in special in perioadele dificile. Am ajuns din urma cu Hyder pentru a aprofunda valorile Salesforce, investitiile lor in angajatii lor si modul in care au reusit sa navigheze in apele tulburi ale unei pandemii globale si a nedreptatilor rasiale.

Intreaga noastra companie a pivotat pentru a crea o noua solutie tehnologica, numita Work.com, pentru a ajuta sectorul public si privat sa raspunda la pandemie - indiferent daca este vorba despre scoli care doresc sa returneze studentii in siguranta in campus sau organizatiile de asistenta medicala care gestioneaza distributia vaccinurilor.

Si pentru a intelege mai bine nevoile fortei de munca globale - dintre care multi s-au confruntat cu extreme de adversitati in 2020 - am introdus noi sondaje de bunastare, care ne-au ajutat sa luam decizii bazate pe date pentru a ne sprijini mai bine forta de munca in acest nou mediu. Rezultatele acestor sondaje au condus la schimbari reale, cum ar fi concediu suplimentar pentru parinti, noi oportunitati libere, resurse pentru angajati pentru a-si infiinta birourile de acasa si multe altele.

Anul acesta a fost despre a ne trai valorile si a gasi noi modalitati de a ne sprijini angajatii, clientii si comunitatile in fata unor perturbari economice si sociale fara precedent.