Ghid pentru noua conexiune cu aeroportul la Bucuresti

Ghid pentru noua conexiune cu aeroportul la Bucuresti

Dupa multi ani de asteptare, Bucurestiul are in sfarsit o legatura directa cu trenul catre cel mai mare aeroport al sau - Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni. Gasiti mai jos cateva sfaturi pentru utilizarea acestui nou serviciu: preturile biletelor, operatorii de trenuri si timpul calatoriei.

Plecand din Bucuresti, calatorii pot ajunge la Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti (numit si Aeroportul Otopeni) cu masina, autobuzul, taxiul si noul serviciu lansat - cu trenul. Iar aceasta din urma nu este doar una dintre cele mai rapide optiuni, ci si cea mai ieftina.

Noua conexiune de tren intre cea mai mare gara din Bucuresti Gara de Nord si Aeroportul Otopeni a devenit operationala la mijlocul lunii decembrie 2020. Proiectul, care este una dintre cele mai complexe investitii in infrastructura din ultimii ani in Romania, a inclus constructia a aproape 3 km de cale ferata dubla plus un viaduct de 1,5 km care trece peste drumul national DN1 si un terminal de pasageri la aeroport.

Calatorii care pleaca din Bucuresti pot lua noul tren aeroport din gara Gara de Nord. Multe autobuze, troleibuze si tramvaie opresc la gara (trebuie doar sa tastati Gara de Nord aici pentru a vedea liniile de transport public care iau pasagerii la gara), dar puteti ajunge si cu metroul, taxiul sau folosind un ride-sharing serviciu.

Odata ajuns la Gara de Nord, verificati orarele pentru a localiza peronul de unde pleaca trenul. De asemenea, puteti arunca o privire la principalele tablouri de sosiri si plecari la Gara de Nord online de pe telefon, tableta sau laptop accesand camera web aici.

Daca tocmai ati aterizat la Aeroportul Henri Coanda, puteti lua trenul din noua gara din fata terminalului Sosiri. Gara este relativ mica si usor accesibila.

Transportatorii feroviari care opereaza pe aceasta ruta si durata calatoriei

State company CFR Calatori and private operators Regio Calatori and Transferoviar Calatori operate direct trains on the Gara de Nord-Henri Coanda Airport route.

Trenurile circula 24 de ore pe zi, la fiecare 40 de minute. O calatorie intr-un singur sens dureaza aproximativ 20-25 de minute.

Desigur, majoritatea trenurilor care circula pe aceasta ruta apartin CFR Calatori. Pentru a va planifica calatoria si chiar pentru a cumpara bilete online, accesati site-ul web CFR Calatori - aici , tastati destinatiile de plecare si sosire in casuta „Orar intern”, alegeti data si faceti clic pe butonul de cautare.

De asemenea, operatorul privat Regio Calatori opereaza 20 de trenuri pe aceasta noua ruta catre aeroport, iar orarul este disponibil aici.

Apoi, este Transferoviar Calatori, un alt transportator feroviar privat care duce pasageri la aeroportul din Otopeni. Programul lor poate fi verificat aici.

Descopera mai multe despre autor si proiectele la care lucreaza, de exemplu: aplicatii de calcul tva sau intrebari frecvente despre salarizare

Bilete - cat costa si de unde sa le cumparati

Un bilet dus pentru noile trenuri aeroport costa 4 RON (mai putin de 1 euro), iar calatorii le pot cumpara online, de la casele de bilete, de la automatele de bilete sau, in unele cazuri, de la personalul trenului dupa urcarea in tren.

Pentru trenurile CFR Calatori, puteti cumpara bilete online aici (este necesar un cont de utilizator). Biletele pot fi cumparate si la gari - de la casele de bilete sau de la automatele cu sigla CFR Calatori.

In plus, pentru calatorii frecventi, compania de stat vinde si bilete saptamanale si lunare. Biletul saptamanal „Unlimited 7” costa 25 RON, in timp ce abonamentul lunar „Unlimited 30” are un pret de 85 RON. Mai multe detalii aici.

Transferoviar Calatori are si o casa de bilete la Gara de Nord, dar calatorii pot achizitiona si bilete online de pe site-ul companiei - aici (este necesara inregistrarea utilizatorului). Cei care calatoresc de la Aeroportul International Henri Coanda pot cumpara bilete de la automatul de vanzare a biletelor de la intrarea pe platforma, langa cea mai dreapta cale. Alternativ, operatorul a mai anuntat ca pasagerii pot achizitiona si bilete de la personalul trenului, dupa ce s-au urcat in tren, dar folosind doar numerar (RON).

In cazul trenurilor Regio Calatori, biletele pot fi achizitionate online de pe site-ul companiei - aici , de la casa de bilete din Gara de Nord, sau direct din tren.

Informatii suplimentare:

Orarele din gari indica numarul trenului, ora sosirii („sosiri” in limba romana), ora plecarii („plecari” in limba romana) si numarul platformei („linia” in limba romana). Majoritatea informeaza calatorii despre intarzieri.

Purtarea unei masti de protectie la bordul trenurilor este obligatorie pe tot parcursul calatoriei, precum si in zonele de asteptare - gari, platforme, sali de asteptare.

Daca doresti sa afli mai multe despre noi poti afla accesand pagina dedicata, iar daca ai intrebari nu ezita sa ne contactezi prin formularul din pagina de contact.