Interviu: descrie-te in trei cuvinte

Interviu: descrie-te in trei cuvinte

La inceputul unui interviu, este probabil ca un angajator sa va puna intrebari pentru a afla mai multe despre personalitatea dvs. De exemplu, ei pot spune "Descrieti-va in trei cuvinte" pentru a intelege rapid cum va vedeti. In functie de raspunsurile date puteti trece in pasul urmator de a va negocia salariu brut.

Cand raspundeti la aceasta intrebare de interviu, este intelept sa legati cateva atribute care va vor face sa va potriviti mai bine cu rolul. Aflati mai multe despre motivele pentru care angajatorii va cer sa va descrieti si cum sa raspundeti cu succes la aceasta intrebare. Aveti deja pregatite cateva raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari, de asemenea, aflati care este salariu minim in 2021 si care este salariul colegilor cu acelas job.

De ce angajatorii va cer sa "Descrieti-va in trei cuvinte"

Angajatorii va cer sa va "descrieti in trei cuvinte". pentru a va face o idee rapida despre modul in care va vedeti. Cand puneti aceasta intrebare, este probabil ca acestia sa caute adjective care sa se poata alinia la rolul pe care il indeplinesc. Aceste trei cuvinte sunt in esenta marca dvs. personala si ar trebui sa fie o modalitate de a va defini personalitatea impreuna cu latura dvs. profesionala.

Urmati acesti pasi pentru a va pregati atunci cand angajatorii va adreseaza aceasta intrebare.

1. Creati o lista de cuvinte

Inainte de a va pregati raspunsul, incepeti sa scrieti orice cuvant care va vine in minte atunci cand va ganditi la voi insiva. Nu va ganditi prea profund la inceput si vedeti doar la ce va ganditi initial. Pe masura ce iti scrii lista, te poti gandi la adjective mai nuantate care descriu cine esti. Daca va simtiti blocati, cereti familiei sau prietenilor sa se gandeasca la cateva cuvinte.

2. Alegeti trei care sa intruchipeze marca dvs.

Aruncati o privire la lista dvs. si incepeti sa taiati cuvintele care par superficiale sau pretentioase. In schimb, evidentiati cuvintele care reprezinta marca dvs. personala, autentica. Apoi, uitati-va din nou la fisa postului si ganditi-va la ce cuvinte se leaga cel mai bine. Acest lucru va poate ajuta sa va ghidati raspunsul la unul care este relevant pentru locul de munca, in timp ce va ramaneti fidel.

3. Explicati de ce le-ati ales

Dupa enumerarea celor trei cuvinte, dati o scurta explicatie de ce le-ati ales pe fiecare. Gasiti modalitati prin care le puteti raporta la modul in care le veti folosi in aceasta pozitie. Aceasta ar trebui, de asemenea, sa fie o intrebare usoara, asa ca folositi-o ca o oportunitate de a va lasa sa straluceasca personalitatea.

De evitat intr-un interviu

Aratand prea mult ego: Desi ar trebui sa dai dovada de incredere cand raspunzi la aceasta intrebare, ar trebui sa fii si tu putin umil. Cuvinte precum uimitor sau minunat nu inseamna cu adevarat nimic si pot iesi gresit.

Fiind prea timid: La fel, ar trebui sa arati ca ai incredere in tine cand raspunzi la aceasta intrebare. In loc sa spun ca nu m-am gandit niciodata la asta sau nu sunt sigur, incearca sa vin cu raspunsuri care sa arate de ce esti o persoana excelenta de angajat.

Alegerea cuvintelor irelevante: Desi anumite cuvinte va pot descrie perfect personalitatea in afara muncii, este posibil sa nu ofere multa valoare interviului. Alege cuvinte care intruchipeaza personalitatea ta si descriu sinele tau profesional.