Vanzarile de locuinte din Bucuresti au atins record

Numarul de unitati de locuinte vandute in Bucuresti a atins nivelul record de 5.200 in aceasta martie - nu surprinzator de mult peste 3.300 in martie 2020 (jumatate a lunii sub blocare), dar, de asemenea, comparativ cu 3.600 in martie 2019.

Luna martie a acestui an a fost cea mai buna din ultimii cinci ani pe segmentul rezidential, cu un record de tranzactii pe fiecare dintre primele cinci piete rezidentiale regionale, potrivit SVN Romania, pe baza datelor de la Agentia Nationala pentru Cadastru si Real Publicitate imobiliara (ANCPI), citata de Ziarul Financiar.

Primele cinci piete regionale sunt Bucuresti - Ilfov, Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara si Brasov. Tranzactiile sunt raportate la nivel de judet, dar datele SVN arata ca capitalele judetului, impreuna cu localitatile invecinate, atrag intre doua treimi si trei sferturi din totalul tranzactiilor.

"Piata rezidentiala trece prin cel mai bun moment din ultimii ani, vizibil in cresterea numarului de tranzactii si a inregistrarilor de livrare", a declarat Andrei Sarbu, CEO SVN Romania. El a indicat, de asemenea, ratele dobanzii si conditiile de finantare in general favorabile.

Desi nu este lipsit de riscuri si concurenta este acerba, investitiile realizate in segmentul rezidential aduc printre cele mai bune rentabilitati din acest moment, care s-ar putea mentine in viitor, sustine CEO-ul SVN.

Te-ar putea interesa: